2007-08-23

Diversifierad ett halvår!

Idag är det ett halvår sen jag bestämde mig för att testa det här med att blogga. Det här är mitt 237:e inlägg, vilket alltså betyder nära 40 inlägg per månad och över ett om dagen. Kort sagt, det verkar som om bloggande var något för mig! Efter den här rapporten kommer det dock dröja ytterligare ett halvår innan nästa rapport. Årsredovisningen!

Bloggen har utvecklats till en renodlad ekonomiblogg, med några sporadiska inlägg om öl och föräldraskap. Mest skriver jag om det som jag själv är involverad i. Mina egna aktier, nyheter om bolån och fastighetsskatt samt om webbreklam.

Min nya webbsajt, Kapitalnet, är också flitigt förekommande på bloggen nu mera. Detta för att så många som möjligt ska få upp ögonen för den så här i inledningen - men även för att den tillför mervärde för läsarna där jag refererar till den. I dagsläget har Kapitalnet ungefär hälften så många besökare som bloggen. En ganska duglig siffra då bloggen har drygt 100 unika besökare en genomsnittlig dag.

I övrigt kan jag konstatera att ekonomibloggar som fenomen blir allt populärare. Tar du en titt under kategorin ekonomi på Bloggtoppen just nu, knappa fyra dagar in på veckan, har hela 14 bloggar haft mer än 200 unika besökare. Drygt 50 unika besökare om dagen alltså. För ett halvår sedan hade du legat topp tre om du hade 50 unika besökare om dagen!

Slutligen så ska jag också publicera mina reklamintäkter för sista gången. US$ 256,93 drog bloggen in via AdSense på dom sex månader som gått. Via TradeDoubler har 48,00 kronor kommit in under den dryga månad som jag även haft reklam från dom. Sammanlagt blir det ungefär 1.800 kronor, alltså 300 kronor per månad eller 10 kronor om dagen. Inte så jag blir rik direkt, men det är ju i alla fall mer än en försumbar summa. Dessvärre har det gått upp för mig att jag ska betala både inkomstskatt och egenavgifter på pengarna, så jag lär inte få behålla ens hälften av dom...

Läs mer om webbreklam på Kapitalnet

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Om man redovisar sina intäkter via Google Adsense som inkomst av hobby, får man då betala både inkomstskatt och egenavgifter? Jag trodde bara att det var inkomstskatt upp till ett visst belopp.

  mvh Charlie

  SvaraRadera
 2. Hej Charlie!

  På något sätt har jag missat den här kommentaren... För att besvara din fråga så måste du betala egenavgifter på överskottet av en hobbyverksamhet.

  Du kan läsa mer om det i broschyren Hobbyverksamhet hos Skatteverket.

  SvaraRadera
 3. Aha..OK, tack. Visst borde man kunna dra av samtliga sina domänavgifter även om endast en del av dem har stått för merparten av intäkterna, eller?

  SvaraRadera
 4. Jodå, förutsatt att dom kan härledas till hobbyn alls. Däremot är det väl någon tröskel på 1000 kronor man måste över för att få dra av?

  SvaraRadera