2007-08-15

Fenix med stukad vinge

Fenix Outdoor redovisar 6 månaders resultat som efter skatt är mindre än 5 % bättre än föregående år och innan skatt omkring 9 % bättre. Båda siffrorna är hur som helst under tillväxtmålet som är 10 % resultatförbättring per år.

Dom meddelar också att vd:n, Johan Wikman, har sagt upp sig efter bara drygt ett år på posten och ersätts av vice vd Martin Nordin. Martin Nordin som för övrigt var tillförordnad vd oktober 2004 till februari 2005 efter den gamle trotjänaren Kjell Apelquists tragiska bortgång. Efter det har det har ytterligare en vd kommit och gått, från mars 2005 till februari 2006.

Det visar sig alltså sant som Åke Nordin, grundare och majoritetsägare, skrev i årsrapporten 2004. "Kjell har lämnat ett stort tomrum efter sig, som åtminstone nu ser omöjligt att fylla ut." Nu blir det spännande att se hur Martin lyckas med det.

Själv sålde jag mina aktier i Fenix efter första kvartalsrapporten i år som jag inte blev speciellt imponerad av. Det här är inte heller speciellt imponerande, så jag fortsätter stå utanför. Fenix ligger dock kvar på bevakningslistan, för det är ett intressant företag med stor potential. Låt oss hoppas att dom hittat rätt man för vd-posten nu.

Ny vd i Fenix Outdoor (DN)

2 kommentarer:

 1. jag gillar vad du skriver fast jag inte förstår allt men det är intressant läsning mvh en som kan men inte har hittat rätt sak en(p.s gillar ekonomi jag ska bli rik på ett eller annat sätt)

  SvaraRadera
 2. Martin är ganska ung för att vara VD på ett så stort företag/koncern.

  Men, han har ett otroligt driv och lång erfarenhet i branschen, trots sina relativt unga år.

  Jag tror det blir bra och att detta är en bra investering för den långsiktiga. Sedan, om det är rätt att gå in idag är en annan fråga. Ett surt börsklimat påverkar självkart denna aktie i allra högsta grad.

  Ponera att börsen går ned ett tag nu och att Fenix följer efter, men att man samtidigt upprätthåller sina tillväxtmål. Då kommer aktien snart att framstå som mycket billig.

  Mvh, en rätt insatt...

  SvaraRadera