2007-08-22

Livet över tillgångarna

Den nya livsstil som vi lagt oss till med gör kraftigt avtryck i fogdens statistik. Att handla allt på avbetalning och ta sms-lån för spontanköp har gjort att dom under juli månad hade hela 50 % fler betalningsförlägganden är motsvarande månad förra året. Riktigt skrämmande!

Skrämmande är också att se snart varenda reklamblad stoltsera med att du kan köpa vad du vill och betala sen. Vad är det för fel på att spara ihop pengarna innan man handlar? Vad säger att du har råd senare? Speciellt då du senare allt som oftast behöver betala mer för varan...

Större risk att hamna hos kronofogden (E24)

4 kommentarer:

 1. Hej såg din blogg och tyckte den verkar intressant. Blev lite nyfiken dock på vad du som skriver har för bakgrund och inom vilket yrkesområde du är verksam? Hittade inget om dig som skriver på bloggen...?

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Kul att du gillar mig blogg. Svaren på dina frågor hittar du i bloggens allra första inlägg, Diversifierad.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är helt sanslöst. Man undrar verkligen hur folk tänker. är dem lättlurade eller bara tröga?

  SvaraRadera
 4. Tyvarr har det blivit en trend att konsumera. Inte bara for dagligt behov utan aven som tidsfordriv eller noje. Titta pa Ikea som gor stor business av att massproducera billiga mobler som snart byts ut nar modet andras. Aven kopmonstret av tex kok och badrum haller pa att andras. Nu vill de att koket skall besta av flyttbara skap som snabbt kan kastas ut och ersattas. Tidigare hade man kok/badrum nastan under hela husets livslangd. Grejorna blir billigare men till kostnad av kvalitet, tidigare kunde en tvattmaskin halla i 15 ar. Nu far man vara glad om den pallar i 5ar. Styckpriset blir billigare men inte kostnaden/tidsenhet. Dessutom vill man ha prylarna NU och inte vanta med kopet tills pengar finns pa konto som Diversifierad papekar.

  Forr eller senare maste sparkvoten andras och det blir borjan pa en lagkonjunktur vars langd kommer att bero pa hur mycket mer vi skuldsatter oss innan det vander. Kanske vore bra om riksbanken lagger in en extra vaxel och hojer rantan lite mera aggresivt? Det blir ju troligen staten som far ta en stor del av kostnaden for att stotta banker och hushall som haller pa att ga under.

  SvaraRadera