2007-10-09

Öresund lämnar SHB

I dag publicerades Öresunds rapport för årets första nio månader. Ingen munter läsning. Portföljen har utvecklats 6,0 procentenheter sämre än jämförelse index. Aktien har också sjunkit med 14% hittills under året. Största boven i dramat är det stora innehavet i Nobia, ett företag som verkligen inte rosat marknaden i år - ner över 30% under perioden.

Noterbart är att dom helt tycks ha lämnat Handelsbanken med en försäljning för 315 miljoner under senaste kvartalet. Får hoppas att tajmingen var bra i den affären, dvs att dom sålde efter SPP-affären med Storebrand annonserats. Ökat har dom gjort i Assa Abloy, med 313 miljoner hittills under året. Assa borde därmed ligga och nosa på innehaven i topp-10 nu, där Volvo är sist med ett värde på 316 miljoner.

Knackig utveckling för Öresund (DN)

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Man får inte glömma att de haft en mycket bra utveckling tidigare. Tror att de har stora möjligheter framöver med den portfölj de satsar på nu, kanske tar det lite tid.

  SvaraRadera
 2. Hej Finansmamman!

  Nej, det ska man verkligen inte glömma. Det är en synnerligen kompetent samling människor som driver Öresund. Själv står jag snarare i begrepp att Öka än att minska innehavet.

  SvaraRadera
 3. Tror också det är köpläge.

  SvaraRadera