2007-10-02

Som väntat...

...är det väldigt oklart vart alla våra biståndspengar tar vägen. Kanske var det dock ännu värre än jag kunde tänka mig, då Riksrevisionen gått igenom 15 biståndsprojekt. I tre av fyra fall tycker dom nämligen att underlag saknas för att ens bedöma vad för slags verksamhet som bedrivits.

Alliansen lanserade ju för någon månad sen sin idé om att dra ner på antalet biståndsprogram för att ha större möjlighet att säkra kvaliten. Väl behövligt, visar det sig!

Hård revisorskritik mot bistånd (DN) (SvD)

Nya artiklar i ämnet:
Reinfeldt om biståndskritiken: "Alarmerande" (DN)
Revisionsdirektör Staffan Ivarsson: "Det är väldigt deprimerande" (DN)
Sida: Det här stärker arbetet mot korruptionen (DN)
Sida har ännu en dålig dag (SvD)

6 kommentarer:

 1. Åtala dom ansvariga på SIDA, använd lagen till fullest. Publicera bilder och namn på de ansvariga så vi enkelt vet vilka människor som stjäl pengar för deras kärlek till sadister, diktatorer, palestinska sataniser mm.

  SvaraRadera
 2. Just med tanke på högerregeringens biståndsfientliga politik bör man väl fråga sig hur det kommer sig att det här uppmärksammas just nu? Inte kan det väl vara så att det är ett snyggt sätt att skapa opinion mot något så 'onödigt och grundläggande korrupt' (enligt deras uppfattning) som bistånd?

  SvaraRadera
 3. Anonym: Hur kom det sig att dataintrånget uppmärksammades precis efter partiledarutfrågningen med Reinfeldt? Visst har det med timing att göra, men det gör det väl inte mindre allvarligt? Eller antyder du att Riksrevisionen skulle ha manipulerat fakta för att få bistånd att framstå i dålig dager?

  SvaraRadera
 4. hittade hit när jag sökte på bloggar med adsense annonser.. läste ditt inlägg, och undrar nu bara, (eftersom du skrev det i februari) om det har gett nått i kassan? stort som litet liksom.. Funderat på det, men känns som man kanske behöver fler besökare SAMT mer nisch för att det ska löna sig...

  SvaraRadera
 5. Hej Malin!

  Jag har tjänat drygt 2.000 på AdSense hittills. Inget jag kan leva på, men välkommet ändå!

  Med dina ca 10 besök om dagen kan det nog bli lite tufft att tjäna stora pengar på reklam. Allt beror dock på hur "klick-benägna" dina besökare är. Det är ganska sällan jag har mer än 10 klick om dagen, trots att jag ofta har över 100 besökare om dagen.

  Du har o andra sidan inget att förlora på att lägga till lite reklam - sen får du se hur mycket det ger. Läs gärna vidare på Kapitalnet, under rubriken Tjäna/Webbreklam, om du är fortsatt nyfiken.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Jag har arbetat ca 4 år i Nigeria. Har bevitnat fina svenska maskiner övervuxna med bambus. Frågade - vad är det ? svaret har inte förvånad mig : de Svenskar , de kan ingenting om oss om Nigeria . De skickar deras maskiner - vi tar de , vi ter pengar varför inte ?- finns något nytta av hjälpen ? - ingen så vit jag vet - var svaret.
  Kalle Svarts

  SvaraRadera