2008-01-16

Vattnas i munnen

Min strategi, som i grund och botten är att ha aktier och aktiefonder till ett värde motsvarande hälften av vad vi betalat för vårt hus minus kvarvarande lån, gör att börsfallet under årets inledning föranlett att köpa lite mer aktier. När jag tittar på kurserna nu så vattnas det i munnen, men som jag skrev tidigare måste man akta sig för att tro att det är rea.

Bland dom aktier jag äger idag skulle jag kunna tänka mig att öka i Husqvarna, som rasat nått kopiöst under årets upptakt. I övrigt finns det en drös som jag sneglat på under hösten. Bland dom kan nämnas Axfood, H&M, Holmen, RNB och SCA.

RNB kom för övrigt in med en kvartalsrapport nu på morgonen. Tidigare har det sagts att den skulle komma 29/1. Ingen munter läsning var det heller. JC utvecklas sämre än väntat, så illa att VD får sparken och ersätts tillfälligt av RNB:s VD. Resultatet före skatt är ner nära 10% jämfört med året innan, men omsättningen har i alla fall ökat. Kanske är ändå H&M ett bättre val? H&M som även dom har en ytterst lågmäld inledning på året. Jag hade hoppats mycket på att RNB skulle göra JC till en framgångssaga, men hittills verkar det inte gå vägen.

I fallen Holmen och SCA så skrev jag om det här om dagen. Jag har ännu inte övertygat mig själv om vilket som är det bästa valet, eller om ens något av dom är ett bra val. Helt klart är i alla fall att jag inte tänker köpa båda dom.

För att slutligen komma till Axfood så är ju deras koncept ganska konjunkturokänsligt. Är vi nu på väg in i en lågkonjunktur, vilket det mesta tyder på, så kommer folk inte direkt sluta handla på Willys. Aktien har också en fin direktavkastning på över 8 %.

Kom gärna med lite input.

3 kommentarer:

 1. Tack, finfina tips! Har också funderat kring Axfood ett längre tag.

  SvaraRadera
 2. Jag köpte holmen idag. Tycker att aktien är klart köpvärd på dagens nivåer och utdelningen på 12 kr eller mer lockar. Kanske finns det chans till extra utdelning i år också. Holmen verkar vara en aktie med tydliga toppar och bottnar som syns i denna graf
  http://charts-on-demand.se/images/user/holm_b_eod_25.png.

  mvh/Pelle

  SvaraRadera
 3. Holmen? Jag kom på att jag såg ett inslag på tv ang Holmen, kanske kan vara något att kolla in...

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33686&a=1026640&lid=puff_1026640&lpos=rubrik

  Mvh Carl

  SvaraRadera