2008-03-27

Dagen D, som i Decoupling

Det har länge tjatats om Decoupling fram och tillbaka. Om hur beroende vi egentligen är av jänkarna och deras ekonomi. Hittills har vi verkat vara extremt Coupled, då vår börs följt dom amerikanska börserna slaviskt, förutom att den gjort det med faktor 2.

Idag vet jag dock inte vad som händer. Stockholm är upp 1,8% samtidigt som Nasdaq är ner 1,2%. Nasdaq var dessutom ner igår också... Har Decoupling kommit till stan?

4 kommentarer:

 1. Jag tror decoupling är en myt. Det kanske finns en fördröjning ibland, men man kan inte koppla bort USA bara sådär känns det som. Eller?

  SvaraRadera
 2. Tror du inte att det ligger lite i att H&Ms starka rapport var en väldigt lättnad för många?

  Finanskvinnan: Jag hade gärna kopplat bort USA bara sådär :)

  SvaraRadera
 3. Finanskvinnan: Jag tror vi är mer "decouplade" än vad det verkat hittills. Helt frikopplade är vi så klart inte, och kommer aldrig vara så länge USA är en stor del av världsekonomin, men många svenska småbolag tror jag har åkt på onödigt mycket skit.

  Markus: Jo, givetvis hade H&M en betydande roll, men dom gör knappast själva 3% skillnad i OMXSPI mot Nasdaq. Dessutom var ju andra Europeiska börser, som Tyskland och England, också upp igår. Spännande det här!

  SvaraRadera
 4. Vi får hoppas det, jag tycker denna USA-hysteri är näst intill löjlig ibland. Den tycks mer psykologisk än ekononomisk "verklig" ibland.

  SvaraRadera