2008-03-27

Räntelunch

Nyss tillbaka från en informationsträff hos Skagen Fonder. Dom bjöd på lunch och pratade om sina räntefonder samt lite om företaget och vad som har hänt på marknaden på sistone.

Beskrivningen var dock mer lovande än vad jag fick uppleva. Så här stod det på hemsidan:

Räntemarknaden – vi fördjupar oss i ränteplaceringar och hur dessa skiljer sig åt från aktieplaceringar. Vi lär oss mer om hur de kan utgöra en del av din totala portfölj. Vi bjuder på en lättare lunch under mötet.


Den där biten om "del av din totala porfölj" var som bortblåst. Trist då det var det jag hoppades mest på. Istället var det bara det vanliga tugget om "kortränta om du ska ha pengarna om mindre än ett år, långränta 1-5 år och aktier om du sparar längre än så". Jag hade hoppats på någon strategi i stil med den för den Defensiva investeraren.

Ett annat minus var alla frågor som kom löpande under presentationen. Det hade varit bättre att säga åt alla att skriva ner eventuella frågor och ta dom i en samlad klump efteråt. Då hade det sannolikt blivit bättre "flow" i presentationen samtidigt som jag hade kunnat gå när hon var klar och sluppit lyssna på alla frågor.

Det mest intressanta var förklaringen till Skagen Tellus ytterst knackiga utveckling senaste månaden. Det handlar visst till stor del om att dom flyttat sig från USA till andra marknader i hopp om att andra skulle komma efter men effekten har uteblivit. En annan stor del är visst Island, där valutan sjunkit rejält och räntorna ökat. Dom tycker dock att fundamenta är det samma som tidigare och tror att det kommer löna sig att behålla fonden.

Den lättare lunchen var dock riktigt god. En kall bulgursallad med kyckling och kryddig sås. Ett bra tips för alla snålbloggare är att gå på träffarna hos Skagen för att äta gratis. ;)

1 kommentar:

  1. Skagen är kungar på att ge information och att marknadsföra sig själva. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på alla de miljarder som ligger i fonderna. Bjöd de även på tilltugg av finare sort?

    SvaraRadera