2008-03-20

Vinstvarningar

Det har varit mycket av den varan på sistone. Texas Instrument, Siemens, Sony Ericsson, Deutsche Telekom och idag Stora Enso för att nämna några. Inga lilleputtar direkt.

Fler vinstvarningar är sannolikt att följa, men i ärlighetens namn - är det inte redan inprisat? Är det inte på grund att att marknaden misstror företagens prognoser som dom handlats ner så kraftigt senaste månaderna? Ändå straffas bolagen hårt, ofta med nedgångar på över 10%, när dom väl erkänner det.

Nåja, inga vinstvarningar från "mina" bolag än. Hoppas det fortsätter så.

Vill också påminna er om undersökningen om nordiska aktier. Sista dagen att rösta idag! Ni hittar undersökningen en bit ner i högerspalten. Än så länge bara 21 deltagare... Kom igen nu!

4 kommentarer:

 1. När jag skulle rösta förra gången såg jag inte omröstningen fast jag letade och nu gör jag det inte heller (men den kanske är borta nu?). Kan du inte lägga den högst upp så den inte försvinner bland allt annat?

  SvaraRadera
 2. God morgon FK! Den ligger där än, precis under Ekonominyheterna. Är den verkligen så svår att hitta? Kanske ska lyfta upp den ovanför Ekonominyheterna istället då...

  SvaraRadera
 3. NU ser jag den! Mycket märkligt. Ok, då ska jag rösta järnet.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Då låter jag den ligga kvar. Jag tycker nämligen själv att det är intressantare att se dom ständigt uppdaterade nyheterna än omröstningen. ;)

  SvaraRadera