2007-03-30

Idag ramlade Temo in

Så sent som igår efterlyste jag en partisympatimätning från någon av dom etablerade efter att norska uppstickaren Sentio publicerat sina siffror. Dom hade kommit fram till att KD hamnar under 4%-spärren, och SD hamnar över! Dom fick även fram att sossarna skulle få hela 9% mer än i valet.

Idag ramlade så en mätning från Temo in. KD är där precis över 4%-spärren, men dom har helt klart något att bita i. SD å sin tur är nere på mer behagliga 2,3%, vilket är lägre än i valet. Sossarna får 7,5% mer än i valet, så helt klart står att dom ryckt upp sig ordentligt.

Ställde mig frågan redan igår; är Mona förlåten eller är det missnöje med Alliansen vi ser? Fick inte så mycket kommentarer då, skriv gärna några rader idag om vad ni tror!

Ledarskiftet påverkade inte väljarstödet för s (DN)

1 kommentar:

  1. Jag tror att det främst är missnöje med den nya regeringen. Att många som alltid röstat på s röstade på m men nu ångrat sig. Helt naturligt eftersom det skett en hel del förändringar på kort tid.

    Men jag har ingen aning om hur "rörelsen" intern ser på Mona. jag tror nog att tobleroneköpet är glömt för länge sedan utan att kritiken handlar nog i så fall om vilken politik Mona vill att s ska föra i så fall...

    Det ska bli spännande och se!

    SvaraRadera