2007-03-28

Tågcharter!

Fritidsresor ska utvärdera på tågcharter, med fyra avgångar till Italien i sommar. Prismässigt verkar det bli ungefär samma som med flyg, runt fem tusen inklusive hotell. Resan tar så klart längre tid, men tänk vad mycket mer du får se. Blir nästan lite "det är resan som är målet" över det. Dessutom känner åtminstone jag mig rörligare på ett tåg på något sätt, och så slipper man slipper ont i öronen vid start och stopp!

Den stora vinnaren är ju så klart miljön dock. Länge har det pratats om att flyget är en av dom allra största miljöbovarna, men ändå reser folk bara mer och mer. Intressant nog får jag uppfattningen att unga miljövänner står för en stor del av det när dom ska åka till världens alla hörn för att kolla läget. Dom vägrar att köpa både det ena och andra av miljöhänseende, men en långresa om året ska dom ha. Minst!

Blev förresten lite sugen själv, på det där med tågcharter alltså. Fast tyvärr säger dom att det inte vänder sig till barnfamiljer i första vändan. Kanske dock att vi skulle passa på ändå nu när lillkillen fortfarande är så liten. När han blivit något år till är det kanske lite mycket spring i benen för att sitta på ett tåg ett dygn.

Fritidsresor satsar på tågcharter (SvD)
Flygrädda får ny chans på charter (Expressen)
Tågcharter till solen (DN)

Uppdaterat 29/3:
Grattis Miljön! Sen satsningen blev känd igår har nu varannan resa bokats. Första avgången är redan fullbokad. Fritidsresor tittar nu på möjligheter till fler avgångar.

Varannan resa bokad (SvD)

3 kommentarer:

 1. För barnfamiljer kan jag rekommendera biltåget genom tyskland som DBautozüg kör från bland annat Hamburg. Resmålen som kan nås härifrån är bland annat södar tyskland, italien, frankrike och spaninen. Boka en hel liggvagnskuppé så får hela familjen gott om plats och det blir definitivt inte dyrare än att köra själv. Gå in på www.dbautozug.de för mer info.

  SvaraRadera
 2. "men tänk vad mycket mer du får se"

  Du har inte tänkt på att tågräls oftas dras där dom inte är ivägen, dvs genom skogar och på andra ställen där det inte finns något spännande att se öht?

  SvaraRadera
 3. Jodå. Att stora delar av resan går ute i naturen är inte mig emot, då jag gillar just naturen... Visst, är det bara skog så blir det tråkigt i längden, men jag tror att det är en ganska omväxlande natur... Speciellt i alptrakterna lär det vara trevligt att kika ut! Sen måste jag tillägga brukar räls dras genom bebyggelse också, eftersom det är där stationerna finns!

  SvaraRadera