2007-03-21

Uppföljning av BO-rapport

Idag tar Svenskan över stafettpinnen med att skriva om psykologen som DN publicerade en intervju med igår. Hon som menar att rapporten är "ett hån" mot föräldrar och barn. Igår skrev jag en replik till det, efter artikeln i DN, som jag kallar för Överbeskydd.

Svenskan har dock gett henne ganska lite plats och ägnar betydligt fler av sina pixlar till nåt intressant, nämligen reflektioner från några som känner igen bilden som rapporten förmedlar. Dessutom har dom fått tag på sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg som kommer med två glädjande nyheter. Dels att det är fler som får hjälp av BUP efter omorganisationen och dels flaggar hon för ökade ekonomiska anslag till barnhälsovården. Något som vår BVC-mottagning var tydligt bevis på att det behövs!

Stressande att vara förälder (SvD)

På Karin Thunbergs blogg följs också rapporten upp med ett kort inlägg betitlat "Hur dåligt får ett barn må?". Hon är upprörd över den hemska situation rapporten beskriver, utan att ha tagit närmare del av den, och manar till att föräldrarna ska börja med att knyta an till sig själva. Jag är inte riktigt säker på hur hon menar, men det är någonting om att "skilja på små människor och arbetsprojekt". Ni får försöka tolka det själva. Det skulle kunna vara nånting bra!

1 kommentar:

  1. Birgitta Rydberg var en av talarna på utbildningsdagen Ung & Galen.

    http://tinnitussans.blogspot.com/2007/03/snurrig-i-bollen.html

    hör av dig om du vill ha dokumentationen!

    SvaraRadera