2007-03-13

Karriärsbarn

Att vara barn till en som satsar på karriären kan inte vara lätt. Att vara barn till två som gör det måste vara hemskt. Speciellt när dom ska göra det i varsitt land. Jag syftar på Maria Wetterstrand och hennes make Ville som nu väntar sitt andra barn. Maria är som ni vet språkrör i Miljöpartiet och hennes Ville ställer nu upp i finska riksdagsvalet på söndag.

Dom ska vara jämlika och ta sex månader föräldraledigt var. Såklart! Man skulle kunna tänka sig att Maria skulle avböja omval nu, men inte. Hon tänker väl att det andra språkröret kan täcka upp för henne under ett halvår? Eller kanske kan man ta in en vikarie?

Tur i alla fall för Miljöpartiet att hon vill vara kvar, då hennes kollega är en katastrof, men knappast för hennes barn. Deras tidigare barn är 2,5 år nu. Undra hur långa dagar han har på dagis, och hur ofta han får vara utan sina föräldrar på kvällar och helger.

Fast jag kanske har fel. Att vara språkrör kanske är något man klarar av på åtta timmar om dagen och slipper tänka på när det är helg? Att sköta en politisk karriär i Finland kanske man kan göra från hemmet i Svergie?

http://www.expressen.se/nyheter/1.592112
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14807403.asp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar