2007-03-16

Stoppa lånehajarna

Idag publicerar både DN och Svenskan artiklar om hur framförallt unga hamnar i kronofogdens register efter nyttjande av dom nya snabba sms-lånen.

I anslutning till det vill jag rikta en uppmaning till dig som använder AdSense-annonser på din webbplats. Dra ditt strå till stacken! Lägg till dom här skurkarna som erbjuder snabba lån utan säkerhet till en galen avgift i din Filtreringslista! Jag har samlat ihop alla jag hittat hittills här och här.

Artiklarna i ämnet:
Unga till kronofogden för sms-lån (DN)
Sms-skulder ökar explosionsartat (E24)

Uppföljning, 17/3:
Fogden varnar: "Handla inte för pengar du inte har" (DN)

11 kommentarer:

 1. En god insats min vän.

  Mvh
  Johan

  SvaraRadera
 2. Istället för att sitta framför en skärm och klaga på företag, så klaga på vår svenska borgerliga "regering"*.

  Om studiemedlen höjs, fler subventioner och rabatter för studenter/unga, så kommer antalet personer mellan 18 och 25 vara väsentligt mindre hos kronofogden.

  *Skämt?

  SvaraRadera
 3. Ja, borgarna kan man ju alltid klaga på. Det hjälper ju mycket mer! Nog för att det är sossarna som regerat under ganska lång tid och lagt grunden för studiemedel, subvensioner och rabatter, men borgare är ju ändå mycket hemskare så låt oss klaga på dom istället. Det gör skillnad!

  SvaraRadera
 4. Om ingen använde system som gjorde reklam för dessa företag så skulle dom ha svårt att marknadsföra sig.
  Det går inte att svartlista dom alla...

  SvaraRadera
 5. Och om ingen körde bil skulle det inte ske några bilolyckor...

  Eller så fortsätter man köra och gör så gott man kan för att undvika olyckor genom att hålla hastigheten, hålla sig på sin sida av vägen och ha säkerhetsbältet på.

  SvaraRadera
 6. Skurkarna? Är det inte de som hamnar hos kronofogden som bör betraktas som skurkar i det här fallet?

  Nä, det är i dagsläget fullt tillåtet att vara en idiot, och därför bör man inte heller förbjuda allt som hjälper folk att visa omvärlden vilka idioter de är.

  SvaraRadera
 7. Hejsan, Trevlig blog du har. Jag är ocksa pappa (vi har 3 söner), villaägare samt börsintresserad.

  Vi bor normalt i Stenhamra (Ekerö, Sthlm) men bor just nu i Kuala Lumpur i Malaysia där jag jobbar på ett stort finskt mobiltelefonföretag sedan snart 2 år tillbaka.
  Min blog hittar du på:
  http://a-aktietips.blogspot.com/

  SvaraRadera
 8. Vadan detta korståg mot alla företag som lånar ut pengar? En fri marknad tycker jag är något positivt, och om folk lånar fast de egentligen har råd tycker jag inte att man kan skylla kreditföretagen för det. Samhället ska inte behöva agera överförmyndare åt sina medborgare. Jag vet att det kanske känns konstigt, men jag har ändå en dröm om att jag ska kunna tänka själv t o m i ett svenskt samhälle.

  SvaraRadera
 9. Det är inte ett korståg mot alla som lånar ut pengar utan enbart riktat mot dom som lättvindigt lånar ut pengar till oskälig avgift. Läs gärna artikeln som är länkad som 'uppföljning' och kolla även på räkneexemplet kopplat till den.

  Visst kan man tycka att dom som inte fattar hur dumt det är att ta dessa lån får skylla sig själva, men man kan också vara snäll och försöka rädda dom från det. Jag är generellt för att alla företag får göra som dom vill så länge inget är påtvingat, och att sen konsumenten helt enkelt väljer bort företag som inte håller måttet. I det här fallet har dock inte konsumenterna lyckats med det, och många får sin ekonomi förstörd. Jag försöker därför vara snäll.

  SvaraRadera
 10. Du försöker vara snäll genom att försöka tjäna pengar på att använda ett system som till stor del gör reklam för sådana tjänster som du vill "skydda" dina medmänniskor från?

  Det var konstig snällhet.

  SvaraRadera
 11. Hej anonym. Får jag bara fråga, är du emot reklam över huvud taget eller är det bara AdSense du hatar så mycket? Oavsett vilket vore det intressant med en motivering.

  SvaraRadera