2008-03-13

Svalt intresse för grannar

Inte en enda kommentar hittills till mitt inlägg igår om att skaffa aktier i Danmark, Finland eller Norge... Det kräver en undersökning! Närmsta veckan vill jag därför att alla kryssar i om dom har några aktier i dom länderna, i några andra länder, bara svenska eller inga alls.

Undersökningen hittar du som vanligt en bit ner i högerspalten!

6 kommentarer:

 1. Vi kan de svenska bolagen bäst, och det rapporteras mest om dem i våra medier, så det är lättare att vara informerad om dem. Det är faktiskt stor skillnad mellan svenska och övriga nordiska storbolag på den punkten.

  Jag har dock en Google-aktie. Annars bara svenska aktier och globalfonder.

  SvaraRadera
 2. Bara Nasdaq.

  Hade tänkt att investera i Vestas för några år sedan eftersom vi levererar till dem. Tror att det är främst genom affärskontakter som man kan få upp ögonen för utländska bolag, så här i efterhand var det en jätte miss att jag inte gick in i Vestas.

  SvaraRadera
 3. Jag har aktier i Köpenhamns flygplats.

  Tänkte också återknyta till diskussionen om kapitalförsäkringar. Utdelningar på danska aktier belastas med 28% källskatt men den är avdragsgill mot svensk skatt så total skatt blir ändå 30%. Dock tror jag att i en KF så dras fortfarande utländsk källskatt och den är då inte avdragsgill mot svensk skatt då någon sådan inte betals på utdelningar i KF.

  SvaraRadera
 4. Skilling Banco: Du har helt rätt i det. Jag upplever själv det största hindret för nordiska investeringar just i informationsdelen. Få nyheter kommer till en gratis, det är gräva som gäller - och även när jag letar är det svårt.

  Merakosing: Oj, ja det var en miss som heter duga. Lätt att vara efterklok dock...

  TKI: Jo, det stämmer att utdelningar i utländska aktier beskattas i kapitalförsäkringar. Köper jag några utländska aktier blir det dock inte inom kapitalförsäkringen utan i en vanlig depå.

  SvaraRadera
 5. Jag är mycket intresserad av grannarna! MEN jag tror liksom Skilling Banco att vi kan de svenska bäst och det är inget naturligt steg att bege sig ut på de marknaderna.
  Men visst finns intresset och för min del kommer det säkert så snart vår ekonomi stabiliserat sig llite.

  //KM

  SvaraRadera
 6. Det kan vara lite svårt att hinna med och ha koll även på de nordiska börserna, lättare att koncentrera sig på enbart Stockholm. Mest en fråga om tid för mig.

  SvaraRadera