2007-11-22

Forbes dödssynder

Jag hittade just en intressant artikel i Dina Pengar. Tyvärr har dom gjort sitt yttersta för att göra den ointressant med hjälp av bildspel och skräckexempel, men källdatat är bra! Det är amerikanska Forbes som gjort en lista på "de sex dödssynderna" på anställningsintverjuer. Jag tog mig friheteten att saxa ut dom relevanta bildtexterna och skriva i listform istället. Vill du läsa hela artikeln kan du klicka här.

Nummer ett: Var aldrig sen till intervjun. Arbetsgivaren vill ha en välmotiverad anställd som är sugen på jobbet - sen ankomst ger helt andra signaler. Var ute tidigt och ring om du exempelvis fastnar i trafiken.

Nummer två: Klä dig rätt. Det är propra kläder som gäller, även om du inte kommer att följa någon dresscode på jobbet. Om du är välklädd signalerar du en seriös inställning till det som förhoppningsvis blir ditt arbete.

Nummer tre: Ljug inte. Var ärlig när du berättar om dina jobberfarenheter och salta inte ditt cv - det är alldeles för lätt för arbetsgivarna att kolla upp fakta nuförtiden.

Nummer fyra: Se till att du har bra koll på dig själv. När du kommer till intervjun ska du vara väl förberedd på att prata om dina egna erfarenheter - och hur de passar in i nya jobbet.

Nummer fem: För guds skull - slå av mobilen! Vad kan vara mer viktigt under själva jobbintervjun än att du får jobbet?

Nummer sex: Sitt inte tyst - ställ frågor! Visa att du är intresserad av jobbet och arbetsgivaren. Om du visar att du gjort din hemläxa om arbetsgivaren kan intervjun bli ett samtal snarare än en utfrågning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar