2007-11-28

Nordnet

Jag sitter och klurar på att köpa in mig i Nordnet. Det ligger ingen djupare analys bakom funderingen, utan mer en magkänsla om att nya vd:n kommer göra dom gott. Vad jag har förstått så har dom haft lite väl höga kostnader hittills i år samt svårt att nå lönsamhet på nya marknader. Helt klart bitar som en ny vd skulle kunna göra något åt. Det är också problem i paritet med vad den nya vd:n lyckades göra något åt på sitt förra jobb.

Är det någon som läser det här som följt Nordnet eller jobbar på Nordnet, eller för den delen bara handlar via Nordnet, så får ni gärna skriva några rader om var ni tycker och tror om dom idag och deras framtid.

7 kommentarer:

 1. hej testar om går igebon bara

  SvaraRadera
 2. hej igen, jo det gick, ville inte anmäla mig till google etc.
  Har haft NN sedan 2002-2006 då jag gick ur över 29.Utvecklingen har varit dålig sedan dess.Nye chefen tror jag inte kommer påverka så mycket,mer beror det på klimatet i börsen.Att de ska in i Polen tror jag är bra.Polackers temperament är rätt spänande o kan öka NN:s handel.Själv handlar både via aza o NN. NN har förbättrat sin hemsida helt klart! Dock är det lite som med Ericsson/Nokia, de var lite sena med att upptäcka varför Avanza kunde få så mer kunder, avanza hade bättre snitt o kanske fortfarande har en aning bättre sidor, detta med forumet är också en sak som jag tror är bra för handeln, att man kan bolla idéer mellan varandra. Wcv är mer separat. Det som Nordnet o Avanza bör satsa på är utbildning av sina kunder. Många aktier har kollapsat en del sista året eller så. Riskhanteringen är ofta dålig hos småsparare. Det chansas rätt mycket.Stresståligheten och strategierna är rätt svaga.
  Beroende på oron i market, när den lägger sig bör dock NN kunna komma tillbaka i kurs. nu får det räcka.kul o (blogga lite).mvh Flashen

  SvaraRadera
 3. Hej Flashen!

  Kul att du tittade förbi, och tack för sitt svar. Intressant på många sätt. Bland annat hade jag helt missat att Nordnet äger VCW.

  Det här du är inne på med utbildning, tror du Nordnet är rätt ute med sin "Nordnet-skolan" då eller är det något annat du är ute efter?

  SvaraRadera
 4. Nordnet skolan? den hade jag glömt bort faktiskt.. Den är mycket bra, men bara för de som bor nära huvudstaden. Men de har bra idéer NN, experterna är en annan sak. Dock frapperande lite inl sista tiden, även underlig handel av experterna. Kanske har frekvensen nåt att göra med Klas avgång?

  Ang skolan, de skulle ha någon som åker runt i landet så folk fick lyssna personligen...Men kanske det är för mycket begärt, men man kan ju köra en undersökning om det först.
  Att bara läsa om experterna kan bli lite så att det inte fastnar.
  jag är ur Nordnet, efter att jag sålt på över 29 som sagt, köpte jag tilbaka och höll på o snittade o grejade, innan jag kom ur med liten förlust på 24,8 ung.
  efter det gick jag in igen på 19,7 i snitt, men ur på 20,6. Har dock några kvar på KFP, men måste sälja dem också för skatten..
  Jag tänkte på din blogg, den heter Diversifierad, jag har läst en del sista åren om aktier etc, handel o psykologi, och enligt min slutsats så ska man inte diversifiera för mycket, istället fokusera. Även vissa experter säger (inte alla ägg i en korg) , men enligt mig så ska man nog fokusera mer bara på vissa. mvh Flashen

  SvaraRadera
 5. Hej igen.

  Jag tycker det beror på placeringshorisont och riskbenägenhet. Jag har långsiktiga innehav och är inte ute efter snabba klipp. Då tror jag det är bättre att satsa lite bredare. Med det inte sagt att jag vill ha lite av allt, men jag vill ha några olika branscher iaf.

  Idealt väljer man ut t.ex. fem branscher, dom man tror mest på, och köper aktier i dom bästa bolagen från varje bransch. SKF är mitt industrival, HQ mitt finansval, Telia mitt telekomval, Husqvarna mitt sällanköpsvarorval, Midway mitt småbolagsval (kanske ingen bransch direkt, mer genre), Wayfinder är min krydda.

  SvaraRadera
 6. Hejsan igen.Chaos. Jo jag förstår hur många tänker, man ser på lång sikt och kan ha olika branscher, saken är den att börsen ändrar sig, och får nya ledarbranscher osv. BOL som var bra eller mycket bra förra året 1-2 år sedan, är idag inte lika het.t.ex.
  Jag själv sitter ofta varje dag med handeln, och försöker unyttja rörelserna, annars blir det svårt. Handlar med warranter etc. På oxs-wurrar. Sedan är det också detta med ledarna som det ofta går att göra pengar på.

  Mina placeringar just nu är HQ,lite BOL (som inte hann ur med).Swedbank wurre köpt på 172 i aktiens kurs. lite OXSwurrar i köpsidan.Alfa laval.Nokia,,,samt lite nordnet, volvo (103).Lurar på lite kaupthing, sandvik,SKF b,Beijer alma, och en hel del andra som t.ex Elekta Saab,SAS. Beijer tror jag kan gå bra?
  mvh Flashen.

  SvaraRadera
 7. NORDNET på diversifierad.blogspotten.com
  NU anser jag du kan gå in i aktien, antal avslut enormt som jag också skrivit om på avanza. Tänker närmast på att kunderna varit aktiva vid denna sura börsmånad, vilket är bra, det tyder på att kunder är aktiva vid nedgång vilket man ska vara, avanza har dock inte samma ökning i antal avslut som Nordnet...
  Så sluta lura, själv ligger jag redan i aktien som sagt.Hade jag möjlighet skulle jag öka, men skatten som sagt är mycket sur detta år. MVH Flashen

  SvaraRadera