2007-11-12

Gratis är bäst

DN har undersökt marknaden för PPM-hjälp. Något oväntat så är gratistjänsten PPM-doktorn betydligt bättre än dom du måste betala för. Nackdelen för den riktigt oengagerade är att dom bara skickar ut förslag med epost medan vissa andra kan åta sig att även byta fonderna åt dig. Orkar du byta själv har du dock mycket att tjäna, både på den uteblivna kostnaden samt på den betydligt bättre avkastningen.

Själv sköter jag min PPM aktivt för egen hand och brukar även publicera förändringarna här på bloggen. Senaste omplaceringen kan ni läsa genom att klicka här. Fram till i maj i år hade jag gjort ett aktivt val att låta bli att placera om, och alltså haft Premiesparfonden, men senaste halvåret sköter jag som sagt min egen förvaltning. Det har inte gått lysande, men bättre än Premiesparfonden i alla fall. Framförallt är det HQ Tillväxtmarknadsfond som gått riktigt bra.

Gratis PPM-tjänst mest lönsam, Rådgivarna som bryter mot normen (DN)

1 kommentar:

  1. Bra initiativ av DN! Ytterligare ett initiativ som kommer är http://ppm.blogg.se
    Där tar de även med andra oberoende PPM-rådgivare som G2 Analys (www.g2analys.se), Fondsmart och MinaPPMfonder. Konstigt att de som tar mest betalt, dvs Monetar har sämst utveckling av alla. Eller?

    SvaraRadera