2007-11-13

Strålande nyheter

Handelns Utredningsinstitut har utsett årets julklapp. Det blev GPS-mottagare. Väldigt roligt! Det bör öka intresset för både mina aktier i Wayfinder samt för min hobby Geocaching.

Wayfinder gör navigationslösningar för mobiltelefoner, något som är väldigt inne just nu. Dom väntar fortfarande på det stora genombrottet, kanske kan det komma nu? Läs mer på deras hemsida.

Geocaching är en form av hitech-orientering/skattjakt. Det finns en massa små skatter gömda runt om i hela världen, och via en internetsajt kan du få GPS-koordinaterna till dom. När du har dom är det bara att mata in i GPS:en och bege dig ut att leta. Läs mer på Geocaching i Sverige.

GPS-mottagare blev årets julklapp, Gps-mottagaren klappar till igen (DN)
GPS-mottagare blir årets julklapp (SvD)

4 kommentarer:

 1. Seriöst... Det måste vara ett skämt. Vad ska alla med en gps till? Kan komma på kanske fem tillfällen på ett år som en gps skulle vara bra att ha.
  Känns totalt oseriöst och krystat att utse som årets julklapp.

  SvaraRadera
 2. GPS? Inget för macho's!!
  En "riktig man" frågar aldrig efter vägen!
  Skämt åsido, har "Årets juklapp" överhuvudtaget speglat verkligeheten?
  Att utse detta 1 mån innan julklappsutdelning?
  Ännu ett trick skapat av marknaden!!!

  SvaraRadera
 3. Anonym (1):
  Geocacha så klart!

  Anonym (2):
  Visst är det ett trick, men det ändrar inte på att det kommer att säljas fler GPS-mottagare nu än vad det hade gjorts utan utmärkelsen.

  SvaraRadera
 4. Jag kollade på en Nokia N93 för nån vecka sedan. Den hade inbyggd GPS och var allmänt cool. En sådan skulle jag kunna tänka mig.

  SvaraRadera