2008-02-02

E*trade

Igår fick jag ett brev från E*trade där dom erbjöd mig 20 Ericsson-aktier, tolv nummer av Veckans Affärer samt fast courtage på 25 kronor per affär under dom första tre månaderna.

Detta mot att jag öppnade en depå hos dom och antingen förde över 5 000 kronor till den, startade ett månadssparande eller gjorde en affär innan 11 mars.

Då jag ändå står i begrepp att köpa någon ny aktie inom nära framtid, är det någon som kommer på en anledning till att inte nappa på erbjudandet? Det är ingen depå- eller årsavgift...

4 kommentarer:

 1. Jag vill inte avråda dig. Personligen var jag inte nöjd med E-trade, varken deras handläggningstider på ordrar eller deras kundtjänst. Så jag bytte till Aktiedirekt.

  SvaraRadera
 2. Hej Per!

  Ja, är jag inte nöjd kan jag ju alltid flytta, precis som du gjorde. Det kostar visst 50 kronor att få ett papper flyttat från E*trade. Slår man ihop det med att courtaget är 25 kronor per affär så blir det ändå billigare än minicourtaget på Handelsbanken, där resten av mina aktier ligger, som är 99 kronor.

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit kund hos Etrade men har ändå sett den ständigt återkommande kritiken mot mäklarenn via exempelvis privata affärer och DI.

  Det har bla varit ideliga progblem med orderläggning, valutaproblem, feldebiteriingar av courtage. När dom hade erbjudande om Ericsson aktier tog det flera månader innan folk fick dessa aktier, kundtjänst, fel på ränteutbetalningar och låneräntor mm.

  Ett annat faktum att ta hänsyn till är att Etrade i högsta grad är iblandat i den amerikanska bolånekrisen och Etrades aktie som är listad på Nasdaq har tappat nästan 90% av sitt börsvärde sedan i somras även om aktien nu har återhämtat sig lite. Det eventulla Konkurshotet för Amerikanska Erade skall dock inte drabba svenska kunder enligt tidningsuppgifter.

  Visst utnuttja ett erbjudande fungerar säkert men jag skulle aldrig välja Etrade som mäklare. Avanza och Nordnet är enligt mig fullgoda alternativ.

  SvaraRadera
 4. tips, kolla in att ev skaffa depå på www.aktiespar.se billigare nätmäklare hittar man inte, checka in deras prislista får du se! haft min där tre år funkar skitbra. Banker e fan galna me sälj och köpavgifter och annat blä...

  SvaraRadera