2008-02-09

Heta Listan

Placera.nu, Avanzas nättidning om sparande, har något som dom kallar för Heta Listan. Där lägger dom med jämna mellanrum ut någon form av kortsiktiga köptips. Tipsen publiceras med målkurs och stoppkurs där den förstnämnda är den nivå dom tror aktien ska nå på kort sikt och den senare är den kurs där du bör sälja för att begränsa en eventuell förlust. Ibland besvärar dom sig också med att skriva någon kort kommentar.

Vad jag har upplevt är Heta Listan istället en lista med aktier du bör hålla dig undan från för att inte bränna dig. Aktierna och dess mål- och stoppkurser tycks väljas helt godtyckligt och som sagt är det inte alltid dom ens skriver någon kommentar till det. Nu senast tömde dom listan helt på diverse misslyckade tips och stoppade in åtta nya med denna enda motivering:

Heta Listan fylls på (Placera.nu)

Visst känns det välgrundat?

Utöver det så följer dom inte heller upp sina stoppkurser. Aktier kan ligga under stoppkursen i veckor innan dom tar bort den från listan. Redan nu, en vecka efter påfyllningen, ligger två av dom åtta aktierna under stoppkursen - och ligger kvar på listan. Heta Listan är ett stort skämt och mitt tips är att ni helt undviker att titta på den. Skulle den vara bra till något så är det som lista med aktier att akta sig för!

Heta listan (Placera.nu)

2 kommentarer:

  1. Dåligt! De borde åtminstone bemöda sig med att skriva en liten kommentar till varje aktie.

    SvaraRadera
  2. Skumt att de inte engagerar sig mer i sådana saker. Rykten får ju stryka på foten och sådant kostar ju. Tack för tipset!!

    SvaraRadera