2007-07-03

Kristen Odemokratisk Samling

Abortmotståndarna inom KD överväger att lämna partiet och starta ett eget, som skulle vara emot abort helt och hållet. Det låter som en dröm. Äntligen rensas ut dom ur leden så att KD en gång för alla kan bli av med stämpeln dom dragit på sig. Och dom gör det självmant!

Praise Jesus!

Uppdaterat 11:30
Det kommer mer och mer information om det här, fyller på med lite nya länkar. Per Kronlid, en av initiativtagarna, har bland annat uttryckt att han anser att en våldtagen kvinnas lidande av en abort skulle vara större än den om hon födde barnet. Bra va, så slipper kvinnan ta ställning i frågan själv!

Kd hotas av nytt parti (DN), (SvD)
Lyft ut fundamentalisterna (SvD)
Statsvetare: Nytt abortparti kan vara bra för kd (DN)
Nytt parti kan bli hot mot kd (DN)
Nytt parti vill ha abortförbud (SvD)

4 kommentarer:

 1. Efter att ha tillbringat mycket tid i USA så kan jag inte annat än att beklaga att abortfrågan, om än bara en smula, får utrymme i svensk politik och media. Vi har ju hållts oss undan från sånt medeltidstänk under lång tid.

  I min värld finns inte ens den här frågan på agendan.

  SvaraRadera
 2. Njae, helt en ickefråga kan jag inte hålla med om att det är. Det måste finnas ett regelverk för hur länge det är tillåtet under olika omständigheter. Jag tror även att du kan hålla med om att abort i vecka 40 (normal födsel) bör vara förbjudet, sen kan vi gå ner vecka för vecka och nånstans ska det bli tillåtet.

  Ultraljud görs i regel omkring vecka 18. När vi gjorde det såg jag en liten varelse som såg högst mänsklig ut, med små tår och fingrar och allt annat. Han sög till och med på tummen! Ska man efter det kunna välja att göra abort om man tycker det är "fel" kön eller om man upptäcker att det är tvillingar?

  SvaraRadera
 3. Det haller jag sjalvklart med om! Men ett rimligt sadant regelverk finns val redan? Sedan om exakta tidsbegransningar kan ju alltid diskuteras. Men sjalva konceptets vara eller icke vara hoppades jag Sverige hade lagt bakom sig.

  SvaraRadera
 4. Ni är ju dumma i huvudet.. att rädda oskyldiga barn ifrån att mördas borde var nummer på delad första plats för ett kristet parti med alla andra aktioner mot mord och folkmord..

  Och att du till och med utropar praise Jesus är ju rent oroväckande.. om du känner Jesus så borde det vara självklart att rädda oskyldigas liv.. Kvinnor är också viktiga för Jesus självklart, men Gud sätter aldrig upp ens liv och bedömmer det som viktigare än någon annans.. Mammorna borde älska sina barn och om de inte är kapabla att ta hand om sitt barn borde de ge det till någon annan att ta hand om och inte ta dess liv..

  SvaraRadera