2007-07-09

Nytt månadssparande

För en vecka sen bollade jag ut mina funderingar om ett nytt fondval till månadssparande. Ingen som svarande var speciellt positiv till min fundering om att köpa in lite Nordamerika så jag satsade på mitt andra alternativ, en bredare globalfond. Tvärtemot vad jag skrev då så finns det faktiskt flera globalfonder att välja mellan hos Handelsbanken. Jag behövde bara leta lite noggrannare! Det är nämligen så att man har tillgång till delar av SPP:s sortiment, men måste kontakta en handläggare på banken för att kunna handla i dom.

Mitt val föll på SPP Aktieindexfond Global Sustainability, en indexfond med en tilltalande placeringsstrategi. Tyvärr har den en tråkig köpavgift om 2%, men den vägs upp av en väldigt låg förvaltningsavgift om 0,3%. Så här beskriver dom själva fonden:

SPP Aktieindexfond Global Sustainability en indexfond, som i sina placeringar söker att efterlikna indexet Dow Jones Sustainability Group Index exkl. Tobacco, Alcohol, Gambling, Armament and Firearms (DJSGI) med syfte att över tiden ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. DJSGI är ett globalt aktieindex. I detta ingår de 250 - 300 bolag som bäst uppfyller de kriterier för corporate sustainability, d v s långsiktig uthållighet, som indexgivaren har ställt upp.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset. Den här fonden ska jag titta närmare på.

    SvaraRadera