2007-07-13

Uppåt för Öresundsbolagen

Efter första veckan av rapportperioden ser det fint ut för Öresund. Öresund själva var först ut redan förra fredagen och visade upp ganska trevliga siffror. Mer om det skrev jag här.

Under den här veckan har Avanza, Investor, SAAB och Klövern alla kommit in med rapporter som gillats av marknaden. För Avanzas del ganska marginellt, men något upp gick den i alla fall. Investor tog ett tag för marknaden att smälta. Initialt sjönk aktien och först dagen efter rapporten stärktes den på allvar. Nu, ett par dagar senare, är den 5 % högre än vid rapporttillfället. SAAB och Klövern kom båda ut idag och har handlats upp 2-3 % var en halvtimme efter öppning.

Extra kul med Investor och SAAB som Öresund har ökat i senaste halvåret. För SAAB:s del var det verkligen välbehövligt efter en trist början av året för aktien. Omkring 10 % ner sen årsskiftet, så vi kan väl hoppas att Öresund lyckades plocka på sig i en tillfällig svacka.

Intressant i Klöverns rapport var också storleken på Öresunds innehav. Jag har varit lite fundersam där, men nu vet jag. 11,3 miljoner aktier har dom, en ganska redig bunt alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar