2007-07-25

Fortsatt bra scouting

Ännu en vecka in i rapportperioden verkar det fortsätta gå Öresunds väg. Sen min förra genomgång har det dock blivit en rejäl plump i protokollet. Det var Nobia, det näst största innehavet, som inte alls levde upp till marknadens förväntningar. Desto bättre gick det för Handelsbanken som stigit några procent på sin rapport.

Sandvik, som dom förhoppningsvis har kvar, gick också upp efter sin rapport dagen efter. Vid årsskiftet hade Öresund en miljon sådana, och dom har inte kommunicerat någon försäljning av dom. Sandvik har dock sjunkit tillbaka efter rapporten ihop med resten av börsen.

Igår kom Husqvarna och SCA med sina rapporter som båda slog marknadens förväntningar. Idag var det dags för Volvo, som inte lyckades nå fram alls. Det ljusa i det är att det är ett företag som Öresund aviserat att man sålt en stor del i under senaste tiden. Mycket finns dock med stor sannolikhet kvar även idag.

Nu dröjer det en vecka till nästa intressebolag rapporterar, Bilia den första augusti. Sen blir det Industrivärden den tredje, Assa den nionde och Fabege, Holmen och Wihlborgs 15-16.

En tidig sammanfattning är att Öresund sitter på en bra portfölj. Endast två rapporter har varit besvikelser, varav en i ett bolag man nettosålt senaste tiden. Några andra har kommit in ungefär som förväntat och en stor del har slagit förväntningarna. Tittar man på dom större nettoförvärv som gjorts senaste halvåret - Electrolux, SCA, Investor, Handelsbanken, Holmen*, Assa Abloy*, SAAB, Industrivärden C* - har samtliga som hittills rapporterat slagit förväntningarna rejält. Förhoppningsvis går det lika bra för dom återstående tre (markerade med *). Köpläge i dom inför rapport kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar