2007-06-23

Diversifierad fyra månader

Idag är det alltså fyra månader sen jag startade den här bloggen! Jag har hunnit avhandla både det ena och det andra, men mest har det handlat om ekonomi. Inte så mycket om min ekonomi utan mer om ekonomi i allmänhet. Bopriser, styrräntor, alliansens reformer och snabba lån har varit kära ämnen. Jag har skrivit lite om mina egna affärer också, främst om dom aktier jag köpt och sålt och även lite om mina PPM-val den senaste månaden. Jag har också berört fördelningen mellan mina olika sparben i ett inlägg förra veckan.

När vi hade gäster igår och började prata om bloggen stod det dock klart att det finns saker att skriva som jag helt utelämnat. När jag sa att jag mest skrev om ekonomi kom frågorna om hur mitt sparande gått hittills i år, vad jag tror på för regioner och branscher framöver, vilken som är min favoritfond och så vidare. Inget som bloggen ger svar på! Det blev lite av en tankeställare. Vad skriver jag om egentligen, och för vem? Tänkte att jag kan passa på att fråga här; vad i mina skrivelser uppskattar ni, och vad skulle ni vilja läsa mer om?

Jag har sen senaste månadsrapporten fått min första utbetalning från Google för reklamen. För några veckor sen ramlade det in en check på 686,43 kronor. Växelkursen var skaplig, men det var tur att min bankkvinna var på bra humör när jag skulle lösa in den för det kostar egentligen 150 kronor. Med den kunskapen i bakfickan gick jag hem och bytte betalningssätt från check till överföring. Intäkterna fortsätter dock att sjunka. Senaste månaden har jag bara fått in omkring en dollar om dagen. Totalt har jag nu fått in US$ 166,45, ungefär 1150 kronor med dagens dollarkurs.

4 kommentarer:

 1. jösses. kan det rinna in så mycket pengar från google-annonserna?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du skall fortsätta att kommentera nyheter. Det är bra att få nyheterna färdigtuggade och serverade så att man inte behöver leta så mycket själv :) Det är också intressant att följa de efterkommande kommentarerna (tänker t ex på inlägget om A-kassan).

  /Charlie

  SvaraRadera
 3. Tja, mycket och mycket. Ganska precis den mängden rinner det in för mig iaf! Det överstiger mina förväntningar från när jag startade, men understiger förväntningarna från när jag kommit igång och det började trilla in lite grann... Misstänker att det var en del kompisar som klickade i början som tröttnat på det nu. =)

  Använd gärna min länk till AdSense, här till höger, om du vill testa det till din egen blogg. Via länken strax under kan du få lite information om hur man kommer igång, och vill du veta mer är det bara att fråga. Läs gärna också mitt inlägg 'Att synas' om du vill få mer trafik till din blogg.

  SvaraRadera
 4. Hej Charlie! Kul att du gillar det jag pysslar med här! Och visst är det kul med kommentarerna, har fått ganska mycket mer sen jag gick ut med min efterlysning. Blir så mycket roligare att skriva när man får någon form av feedback på det.

  SvaraRadera