2007-06-26

Villagnällarna

Missnöjesföreningen Villaägarna fortsätter gnälla. Inget som kostar det minsta duger. Att höja skatten på uppskov går inte för sig, inte heller det nya förslaget att betala ränta på det... Men att bli av med fastighetsskatten vill dom så klart. Kostnaderna ska dock bara gälla för dom som inte redan har uppskov.

Jag har ett förslag! Vi villaägare kan väl få välja om vi vill slippa fastighetsskatt eller ha uppskov enligt tidigare regler? Föreningen Villagnällarna kan sitta kvar där och muttra över fastighetsskatten som dom fortfarande betalar och vi andra kan välkomna dom nya tiderna och inse att reformen behöver finansieras.

Villaägarna kritiska mot Borgs förslag (DN)

2 kommentarer:

  1. Det är inte Villaägarna som gnäller. De föreslår ju ett alternativt finansieringsförslag - amortering istället för ränta. På vilket sätt är det gnälligt att presentera alternativa finansieringsförslag?

    SvaraRadera
  2. En finansiering som ger staten mycket mindre ja... Jag vet inte vad dom tänker sig för amorteringstakt, men om en ränta på 2% är så hemsk kan det väl knappast bli frågan om högre än så. Samma pengar första året då, men själva lånet försvinner ju succesivt. Nästa år blir det alltså lägre inkomst för staten samtidigt som utestående skulden minskat.

    Varför är det förresten mer legitimt att ändra villkoren från amorteringsfritt till påtvingad amortering än från räntefritt till med ränta?

    SvaraRadera