2007-06-15

Soffliggarna leder fortfarande

En ny rapport från PPM visar på att soffliggarna klarat sig bättre än genomsnittet av dom som valt något annat. Själv var jag aktiv soffliggare tills nyligen med resonemanget att det var en bra fond med låga avgifter som man bara kunde ha allt eller inget i. Jag valde då allt.

Tidigare i år sänktes avgiften på Premievalsfonden till samma som Premiesparfonden, den så kallade soffliggarfonden. I och med det, och även relaterat till mitt köp av HQ-aktier, vågade jag mig på att välja lite själv. Nu kunde man ju äntligen ångra sig!

Än så länge har jag dock inte haft anledning att ångra mig. Trots att börsen skakade till rejält så har årets avkastning stigit från 7%, när jag bytte för en månad sen, till 10%. Min valda portfölj har jag fördelat så här:

357483 HQ Strategifond 35%
159509 HQ FUND - Total 30%
285825 HQ Tillväxtmarknadsfond 20%
914358 HQ FUND - Gorilla 10%
184291 HQ Afrikafond 5%

Överlägset bäst har Tillväxtmarknadsfonden gått, med en uppgång på 9,25%. Afrikafonden och Gorillan följer på ungefär 5% var och som stora trygga Strategifonden och Total har uppgångar på omkring 2,3%. Premiesparfonden har i sin tur gått upp nästan 3% under månaden.

PPM-systemets soffliggare klarar sig bäst (DN)

2 kommentarer:

  1. Jag har sedan start varit väldigt aktiv och bytt fonder varje månad ibland två gånger/m. Enligt en graf över mitt sparande har mitt ppm-konto ökat med 134.5 % jämfört med premiesparfondens 20 %

    SvaraRadera
  2. Det var stakt jobbat! Man får gratulera! Mitt IPS-sparande som jag startade för 2,5 år sen har jag lyckats pressa upp 70% med lite olika fondbyten på vägen. Fast jag tar ju ganska stora risker, så man får vara glad att börsen varit på bra humör.

    SvaraRadera