2007-07-11

Cashflow 101

I lördags lanserades den svenska översättningen av spelet Cashflow 101. När jag läste om det blev jag rätt sugen på att prova, men när jag såg prislappen bestämde jag mig för att vänta. Förmodligen levereras spelet med en inlaga där det står "du kuggade det första testet", priset är nämligen satt till hutlösa 1.990 kronor. För ett brädspel!

Det hutlösa priset kommer sig sannolikt av att det är utformat av Robert T Kiyosaki, författaren till dom populära och omskrivna Rich Dad-böckerna. Jag har hört lite blandat om dom, allt från genialiska till bluff, men inte läst någon själv. Är det några av bloggens läsare som läst dom? Är dom något att ha?

Mer om böckerna hos Bokus:
Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång
Cashflow Quadrant: Rich dad's guide till ekonomisk framgång

8 kommentarer:

 1. Jag läste också om det i DI igår, men måste säga att jag fick ett dåligt första intryck.

  Damen som visade det (certifierad instruktör, tror jag hon var) såg inte så rik ut där hon satt i vad som såg ut att vara en föreingslokal i Gubbängen.

  Och att påstå att man lär sig vad det tar ett år att utbilda sig till är nonsens. Skulle man få jobb i finansbranschen genom att skriva att man spelat ett brädspel i CV:t?

  Men jag blev nyfiken jag också. Hade det inte varit så dyrt hade jag antagligen slagit till.

  SvaraRadera
 2. Haha, ja det vore snyggt i CV:t!

  "2007- Har spelat Cashflow 101 flera gånger. Lyckas oftast ta mig ur Rat Race-fasen. Har vunnit två gånger!"

  SvaraRadera
 3. Har inte spelet spelet men däremot läst några av hans böcker. Rich dad boken är den klart bästa, den är oerhört inspirerande.

  Problemet är bara att det han skriver inte är sant det är "fiction" dvs en påhittad historia. Läs gärna boken för att det är en bra berättelse och man blir inspirerad att ändra sitt liv. Men ta de mesta han säger med en stor nya salt.

  Han skriver tex ofta om hur lätt det är att bli rik, man ska köpa fastigheter och hyra ut etc etc. Men de råd han ger är ofta rätt riskfyllda och han ger ingen konkret information om hur man verkligen ska gå tillväga.

  Han har blivit rik genom sin bokförsäljning, inte genom att leva som han lär.

  SvaraRadera
 4. Jäkla skräp är min uppfattning. Något annat än sunt bondförnuft innehåller inte bocken "rich Dad poor Dad".

  Sånt som normalsvensson lär sig i högstadiet i hemkunskapen.

  SvaraRadera
 5. Jag har (tyvärr) köpt och läst två av hans böcker.

  Det är rent trams. Exempel; i en bok förklarar han varför det är en vinstaffär att köpa en ny, dyr lyxbil. Man gör såhär:

  1. Om bilen kostar $50.000, ta inte ut ett lån på $50.000 utan på $100.000
  2. Köp bilen
  3. Köp för resterande $50.000 en hyresfastighet med hyresgäster
  4. Använd hyresintäkterna från fastigheten till att betala räntor och amorteringar på lånet, och stoppa överskjutande vinst i egen ficka.
  5. Profit!!!

  Böckerna är urusla. Visst, de är medryckande och entusiasmerande. Men de är det på samma sätt som en MLM-säljare kan vara medryckande och entusiasmerande.

  Köp INTE dessa böcker och köp INTE detta brädspel!

  SvaraRadera
 6. Haha, låter ju som en klockren affär! INTE! Nej, jag ska nog hålla mig utan från att köpa både böcker och spel. Kanske skulle låna någon bok om jag ser den hon någon kompis för att bilda mig en egen uppfattning. Vore ändå kul att testa spelet, men att köpa det är som sagt helt ointressant (åtminstone till den prislappen!).

  SvaraRadera
 7. Cashflow 101-BRA SPEL man behöver inte vara kvantfysiker för att förstå att spelet strävar efter att uppmärksamma dig på nya tankesätt. 9-5 jobb ÄR inte enda sättet att leva hederligt på. Gör nåt nytt så får du nya resultat. 1900:- lite saftigt men klart värt att spela.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att Robert öppnar upp ögonen på de personer som vill lyckas här i livet. De som inte förstår hans budskap är väldigt synd om. Jag läser hans böcker dagligen och jag tycker att han ger väldigt bra infallsvinklar i hur man kan bli rik. Jag kan bara rekommendera alla att läsa hans böcker. De är superbra.

  SvaraRadera