2007-09-07

Stulen identitet

I kommentarerna till ett inlägg om räntehöjningen idag droppade det in ett inlägg signerat av Diversifierad och undertecknat med en länk till denna blogg. Inget ovanligt i det, det händer flera gånger i veckan. Det ovanliga var att det inte var skrivet av mig! Klockan 9:58 när det skrevs satt jag i möte. När jag kom tillbaka till min plats och skulle kolla om någon hade kommenterat den kommentar som jag skrev innan mötet blev jag därför väldigt förbryllad då "jag" hade skrivit ett nytt inlägg.

Det är ganska ballt i alla fall! Att någon vill utge sig för att vara jag måste vara någon form av bra kritik. Sen måste jag ändå fråga mig syftet. Varför vill denne någon lura i folk att just jag tror på en räntehöjning till 8-9%? Vad har personen i fråga att vinna på det? Några teorier?

Uppdaterat 11:36
E24 har nu tagit bort den falska kommentaren.

6 kommentarer:

 1. Det enda skäl jag spontant kan komma på är att personen vill undergräva din trovärdighet....mycket bra blogg du har.

  SvaraRadera
 2. Hej Erik!

  Tack så mycket. Kul att du uppskattar bloggen!

  Angående att undergräva min trovärdighet... Det var något som slog mig också, men jag kan inte komma på någon anledning till att vilja göra det. Vad har h*n att tjäna på det?

  SvaraRadera
 3. Ärligt talat så vet jag inte, men det finns alltid människor med dunkla motiv. En av de största drivkrafterna hos människan är avundsjukan. Förmodligen är det någon som är avundsjuk på dig för att du lyckats skapa en seriös blogg med intressant innehåll. En sådan blogg får förmodligen många "trogna" besökare. Genom att i ditt namn (med länk till din sida) på div ekonomisajter komma med kommentarer som är något "uppseendeväckande" försköker h*n förmodligen undergräva ditt förtroende. Det blir ju ett litet h-e för dig att dels leta upp alla falska kommentarer och sedan dementera dem här

  SvaraRadera
 4. All publicitet är god publicitet sägs det ju. Om personen i fråga lockar hit extra besökare med uppseendeväckande kommentarer så borde jag ändå vinna i slutänden?

  Det som står på bloggen är det ju alltid jag som står bakom. Dom trogna besökarna läser förhoppningsvis vad jag skriver här snarare än vad som skrivs under mitt namn på diverse andra forum. Dom som hittar hit via dom falska kommentarerna å sin sida finner förhoppningsvis det som står på bloggen betydligt mer läsvärt och några sällar sig kanske till skaran trogna läsare.

  SvaraRadera
 5. Men vad trist! Jag förstår heller inte varför någon skulle vilja undergräva din trovärdighet, det är ju jättekonstigt.

  Det känns skönt att jag sagt att jag aldrig diskuterar på andra forum än bloggen under namnet finanskvinnan, så är det enkelt för andra att veta om det är jag eller inte.

  SvaraRadera
 6. Det är det tråkiga med internet, att det är så enkelt att förställa sig till någon annan.

  Jag tycker att du har en skönt avslappnad attityd till det hela. Och så länge det inte händer alltför ofta så är det inte hela världen.
  Och som du säger så leder det säkert till några fler besökare. Inget ont som inte för något gott med sig.

  SvaraRadera