2007-09-03

HQ byter vd

Patrik Enblad, vd på HQ Bank, aviserade idag sin avgång. Spekulationerna satte fart direkt. Har han blivit sparkad? Är HQ en av dom som blivit illa drabbade av subprimekrisen? Ska han ta över Carnegie?

Patrik själv säger att han ville sluta när allt var frid och fröjd - lämna med flaggan i topp. Han säger sig inte ha något nytt jobb klart och tänker sitta kvar till en ny vd har blivit utsedd. Styrelsen påstås ha blivit tagna på sängen av hans besked. Att han alls vill sluta beror på att han varit där i 14 år och vill göra något nytt.

Vad som förbryllar mig är årsredovisningen 2006. Där skrev Patrik sitt vd-ord med rubriken Resan har bara börjat. Vem kunde då tro att den skulle ta slut så fort? Jag tror ändå att Patrik säger sanningen. Dock tror jag att han vid sidan av det han säger också vill sluta för att kunna casha in stora delar av sitt aktieinnehav i HQ. Han säger i en intervju idag att han tror på en skakig börshöst. Nu blir det till att hålla ögonen öppna för flaggningsmeddelanden.

"Dags att gå vidare" (E24)
Qviberg tar Enblads avhopp med ro (DI)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar