2007-09-21

Intresseklubben antecknar

TT har visst låtit kartlägga landets lyxvillor generellt och minstrarnas bostäder i synnerhet. Dom kommer fram till att nästan alla lyxvillor ligger i Stockholmsområdet och att det är flera ministrar som "tjänar" på fastighetsskattereformen.

En lyxvilla är visst per definition ett hus mer taxeringsvärde överstigande fem mille. Jag undrar vad det är för pappskalle som kommit på den definitionen. Förmodligen är det Olle Lindström på TT som hittat på den själv. Vad som sägs mer än något i artikeln är väl att taxeringsvärden i Stockholmsområdet är löjligt uppdrivna?

Skulle vi ha exakt samma hus fast placerat någonstans i Norrlands inland skulle taxeringsvärdet skilja sig markant. Säkerligen under halva jämfört med i Stockholmstrakten - och en pytteliten bråkdel om det dessutom låg i Danderyd.

Sen var det också det där med "tjänar". Det är väl snarare så att dom förlorar mindre? Det är en utgift som krymper, inte en inkomst som höjs!

Så mycket tjänar ministrarna på höstbudgeten (DN)
Nya ministern störst skattevinnare (SvD)

1 kommentar:

  1. "Sen var det också det där med "tjänar". Det är väl snarare så att dom förlorar mindre? Det är en utgift som krymper, inte en inkomst som höjs!

    Ett bra exempel på medias och oppositionens nysvenska. "Utförsäljning" är ett annat sådant ord...

    SvaraRadera