2007-09-21

Bopriserna lugnar ner sig

Dom nya reglerna om skatter runt bostäder anses dämpa prisstegringen. Både allas vår Stellan och Svensk Fastighetsförmedlings vd spår detta enligt en nypublicerad artikel i DI.

Jag tror också det. När "gratis pengarna" försvinner från budgivningarna lär dom inte bli lika häftiga. Det blir också lättare för oss utan stora uppskov att hävda oss i en budgivning när även dom andra måste betala ränta på pengarna.

Mäklarstatistik (Kapitalnet)
Dämpning av bopriserna att vänta (DI)

Uppdaterat 16:14:
DN publicerade precis en artikel efter att ha pratat med diverse mäklare under fredagen. Det har inte märkts av någon anstormning av säljare som vill hinna sälja före nyår. Ganska väntat eftersom förslaget blev som det blev. Två procentenheter högre reavinstskatt är knappast något man flyttar för. Inte heller lär många flytta för att hinna få med sig större uppskov, eftersom uppskoven kommer att beskattas. Enda vettiga anledningen till att skynda på är väl om du vill sälja för att köpa något mindre och göra dig av med gamla uppskov. Då kan du få två procentenheter lägre reavinstskatt på både uppskovet och nuvarande försäljning ifall du skyndar på lite.

Ingen lägenhetsboom (DN)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar