2007-09-04

Öresund minskar aktiebenet

Öresund publicerade just substansvärdet för den sista augusti. Förutom den kända ökningen i Avanza är dom största noterbara skillnaderna nettoförsäljningar av 158' Industrivärden och 625' Investor. Dom försäljningarna borde ha gett ungefär 120 miljoner. Likvida medel har samtidigt ökat med 170 miljoner, så det finns helt klart ytterligare försäljningar bland dom mindre innehaven.

Glatt att se Öresund agera defensivt när det stormar, men trist att se att dom tyvärr halkat efter jämförelseindex på grund av det. Nu är det iofs ytterst marginellt då Öresundsportföljen ökat 8,7% och index 8,8%, men det finns risk att marknaden höjer rabatten på Öresund när dom inte klår index.

3 kommentarer:

 1. Det faktum att Öresund har minskat sitt innehav i noterade bolag som olika investmentbolag, fastighetsbolag m m, kan ha att göra med det som nya vd: n Stefan Dahlbo nämnde nyligen. Han sa att Öresund i viss mån ska börja konkurrera med riskkapitalbolagen om den onoterade marknaden. För att kunna göra det på allvar, behövde måhända Öresund öka sin likviditet rejält.

  SvaraRadera
 2. En ganska negativ inriktning som Öresund presenterar idag.

  Man har inte sett nedgången som ett fyndköpsläge utan man har som sagt bara ställt sig på säljsidan.

  Det bör tilläggas att SCA numera är på gränsen att kvala in på 10 i topplistan hos Öresund.

  SvaraRadera
 3. Tvilling: Ja, kanske. Men än så länge redovisas som sagt pengarna som likvida medel och inte som innehav i onoterat... Men kanske har dom nåt på gång.

  Anonym: Det är en hel hög bolag där Öresunds innehav ligger mellan 250-300 miljoner. Enligt mina beräkningar från månadsskiftet ser det ut så här utanför topp 10:

  Klövern, 302
  SAAB, 292
  Handelsbanken, 287
  SCA, 275
  Wihlborgs, 251

  Som jag skrev inledningsvis har dock försäljningar definitivt skett utanför topp 10, dessa siffror är baserade på det för mig senast kända innehavet.

  SvaraRadera