2007-09-20

Dagen efter

Igår blev en turbulent dag när plötsligt den slutgiltiga versionen av fastighetsskattereformen presenterades. Jag tycker den är enormt mycket bättre än det system vi har idag. Jag hade själv hellre sett en lägre avgift och en högre vinstskatt, men det blir bra så här också. Alla blir vinnare. Man kan inte få allt.

Enligt en undersökning på DN.se så är dock 60% missnöjda och bara 40% nöjda med det nya förslaget. Hade å andra sidan frågan gällt nuvarande system hade det nog varit närmare 100% missnöjda. Vore intressant också om frågan varit: Tycker du det här förslaget är bättre än det nuvarande systemet?

Såg ni förresten TV4 nyheterna igår? Dom hade letat reda på några stackars pensionärer i Vingåker, med taxeringsvärde på 575', som med det nya förslaget bara skulle tjäna 700 kronor på reformen... Stackarna! Hur skulle dom nu klara sig? Dom var väldigt besvikna. Bäst vi låter dom behålla gamla systemet och betala 700 kronor mer istället!

Såg ni också Mona Sahlin göra skillnad på sig själv och vanligt folk? Hon sa att "vi som har stora villor ska betala mer och vanligt folk mindre". Hon är verkligen speciell vår Mona...

Fastighetsavgift möttes av kritik (SvD)
Här är Borgs budget (Ekonominyheterna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar