2007-04-05

Allt detta gnäll

Alliansen infriar sina vallöften och vänsterblocket skriket ut sitt hat.

Miljöbilspremien kommer, men det vore ju bättre att subvensionera miljövänliga drivmedel ropar nån. Reglerna för vad som är en miljöbil är för luddiga, gnäller någon annan.

Förmögenhetsskatten tas bort. Sossarna som tidigare också velat bli av med den tjuter att så kan man ju inte göra det! Att sänka avdragstaket på pensionssparande till 12000 kronor är ju hemskt! Nu tar man från dom fattiga och ger till dom rika! Dom fattiga som pensionssparar mer än 1000 kronor per månad tror jag dock kan räknas helt utan fingrar...

Sen puts väck med Fastighetsskatten. Oj, vad orättvist, dom med högre fastighetsskatt tjänar ju mer på det! Att dom i snittfamiljen kanske tjänar mer procentuellt sätt av tillgängliga medel verkar ointressant. Och att dom sen också ska tvingas skatta mer på dom pengar dom tjänar när huset säljs är ju fullkomligt horribelt! Bättre att leva på marginalerna så länge man bor och få ännu mera pengar när man cachar in på ålderns höst, förutsatt att man kan tjäna några kronor på det i slutänden!

A-kassereformen och trafikförsäkringsskatten, där alla är direkta förlorare, har så klart stött på allra mest kritik. Alliansen var dock tydliga med dessa ändringar redan innan valet, och även dessa bör ses som vallöften. Man gör systemen självfinansierande och kan istället sänka skatten på arbete. Jobbavdraget inräknat så vinner dom flesta även om dom är med i a-kassan och har bil.

Nej usch. Det måste vara hemskt att sitta i regering. Allt man gör resulterar bara i massa gnäll. Och inte bara från dom politiska motståndarna, utan också från egna lägret. Villaägarnas Riksförbund kommer i identitetskris när deras kärnfråga är löst och börjar skrika om den djupa orättvisa att nya skattereglerna ska gälla dom med uppskov. Själv tycker jag att vi ska vara glada att uppskovsregeln ens finns och att staten lånat ut nästan 150 miljarder gratis! Vill man inte skatta enligt nya reglerna finns dessutom möjlighet att betala av innan årsskiftet, antingen hela eller delar av beloppet, till nu gällande skattesats.

1 kommentar:

  1. Håller med om att det är alldeles för mycket gnäll hit och dit. Suck.

    SvaraRadera