2007-04-12

Plötsligt händer det!

Som jag tidigare nämnt så startades denna blogg för att stilla min nyfikenhet om hur man tjänar pengar på att blogga. En annan person hade kanske nöjt sig med att läsa hur man gör, men jag är pragmatiskt lagd och vill gärna se hur det verkligen funkar. Exempelvis så säger AdSense-informationen att enklaste sättet att få reda på hur mycket man skulle tjäna på att skaffa det är att testa, vilket inte var svar nog för mig.

Fram till igår hade jag haft ungefär 7000 visningar av sidorna på bloggen och tjänat US$ 26,88. Igår small det plötsligt till och jag fick nära 2000 visningar och tjänade US$ 25,29 på en enda dag! Jag gjorde inget speciellt igår, så jag antar att jag helt enkelt fick till en lyckträff med; en rubrik som lockar till läsning, bra ord i innehållet som fick fram relevant reklam för mina läsare och att reklamen dessutom var utformad så den lockade till att klicka på.

Vill du också testa AdSense? Använd gärna AdSense-knappen i min högerspalt så tjänar jag några cent på att det var jag som introducerade dig. Du förlorar så klart inget på det!

Jag har också skrivit en liten guide till hur man kommer igång här.

6 kommentarer:

 1. Ska fundera på det ;-)

  SvaraRadera
 2. Ser att du har olika kattegorier på dina poster, tex ekonomi. Tycker det skulle underlätta om du även hade en meny där man kunde välja mellan dessa kattegorier för att enkelt hitta alla inlägg som tillhör en viss typ.

  SvaraRadera
 3. Ja, det var ingen dum idé - speciellt som det var så enkelt! Nu är det gjort.

  SvaraRadera
 4. Samtliga företag som du gör reklam för idag är fiffel & båg-företag som livnär sig på att tjäna pengar på människor som redan har en trasig ekonomi.
  (getacompany.com, freedomfinance etc, etc)

  Känns det bra att tjäna pengar på att marknadsföra sådana företag?

  SvaraRadera
 5. Jag har tittat på båda dom två och godkänt dom som icke-fiffliga.

  Förmedla lån förstår jag inte hur du får till fiffel, get-a-company kan man kanske tycka att dom är fiffliga, men det framgår iaf på sajten exakt vad dom gör. Inget om att skicka ditt namn och lite pengar för att få veta mer eller så, utan klartext vad dom gör. Det tycker jag är okej.

  Förutom dom två är det ju dessutom massa annan reklam, t.ex. ett företag som säljer vindkraftverk... Är det också fiffel?

  SvaraRadera
 6. Igår var första gången jag läste din blogg. Anledningen var att svd.se hade länkat till dig i sina blogglänkar.

  SvaraRadera