2007-04-17

En skvätt av rött

Sossarna anmäler Stockholm Stad, och jag håller med dom! Tidningen Stockholm City har under en tid granskat stadens utförsäljning av hyresrätter, och det har faktiskt varit lite skrämmande på sina håll.

Dels har dom pratat med nån pajas till telefonrådgivare som svarar att man ska köpa sin lägenhet utan att sätta sig in i personen som frågas fall, med hänvisning till att det känns bra att äga. Dels för att staden bjuder in långivaren BlueStep, som satsar på att låna ut pengar till högre ränta till dom som har svårt att få lån hos traditionella långivare, till informationsträffar om ombildning.

BlueStep är med på min Filtreringslista och är definitivt inget staten borde rekommendera invånarna att använda. Det är den sortens företag som ligger bakom bolånekrisen som USA dras med för tillfället. Kan du inte övertyga vanliga långivare om att man är kreditvärdig ska du förmodligen inte ta något lån. Bara faktumet att man går med på BlueSteps villkor är kanske bevis nog på att man inte är speciellt ekonomisk.

S: Boinfo partisk (SvD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar