2007-04-11

Ny mäklarstatistik publicerad

Mäklarstatistik.se publicerar idag ny statistik. För oss i huvudstan pekar allt fortfarande uppåt, där det bland annat kan noteras att snittpriset på borätter i innerstan passerat 50k/m2.

I pressmeddelandet säger man sig också tro på ett extra skutt uppåt på villapriserna under kommande 3 månader, efter borttagande av förmögenhets- och fastighetsskatt, i områden med höga taxeringsvärden så som storstadsregionerna.

Hoppas det blir rejält så man kan stoppa in topplånet i botten snart!

Bostadsrättspriserna fortsätter rusa (DN)

2 kommentarer:

 1. det vore intressant om du tog med helhetsbilden och inte bara väljer ut de nyheter som pekar uppåt.

  Finns gott om statistik och nyheter som pekar åt andra hållet också , men det vill man ju som belånad villaägare kanske blunda för , vad vet jag?....

  SvaraRadera
 2. Det kan jag gärna göra, men inte just i detta inlägg. Här skriver jag om statistiken som publicerades, och väljer ut att skriva om Stockholmsområdet eftersom det är det som är intressant för mig.

  I Stockholmsområdet, åtminstone, pekar som jag skrev allt uppåt, från den här statistiken som källa. Sen finns det så klart orosfaktorer, som alltid, men dom ligger utom statistiken som publicerades igår.

  Jag är dessutom inte så rädd för prisfall då jag köpt huset för att bo i det, minst 10 år med troligen betydligt mer... Förutsatt att inget tråkigt händer.

  Risken på bomarknaden är egentligen ganska liten, du vet ju hur mycket du köper för. Räknar man med att klara rejäla räntehöjningar när man köper så finns det i princip ingen risk alls. Vad gör det om huset sjunker i värde om du inte tänkt sälja det? Risken är snarare på det personliga planet. Arbetslöshet, skiljsmässa, långtidssjukskrivning... Där har du dom saker som kan ställa till det.

  SvaraRadera