2007-05-28

Dålig utveckling i år

Inför kvällens derby mellan AIK och Djurgården har Svenskan en artikel om oron för huliganer. På webbfrågan får man svara på hur man själv känner. Nära två tredjedelar, 66%, av dom som svarat är så oroliga att dom stannar hemma medan bara 18% känner sig trygga. Detta oroar mig! Svensk fotboll som haft en otrolig tillväxt i publiksiffror under dom senaste 10 åren kanske har nåt sin topp nu? Det är kanske dags att sälja sina AIK aktier där mycket av värdet ligger i klubbens höga publiksnitt? Även sponsorintäkterna lär bli lägre med lägre publiksiffror.

Polisen och Solna Stad har enligt artikeln tagit krafttag inför matchen idag. Dom har tömt alla glasigloos i närheten, städat undan alla lösa gatstenar och annan bråte och har även kallat in extra många poliser. Jag tror inte dom kan hindra bråken, om nu bråk uppstår, men att tömma närområdet på glas och bråte är en god insats som minskar skaderiskerna för framförallt förbipasserande.

Fast killar som vill slåss lär alltid finnas. I flera år har dock bråken mest skett långt bort från arenorna, men i år har det redan varit flera bråk i nära anslutning. Tråkigt att det återvänt så att folk inte känner sig trygga nog att gå på matcherna längre. Om huliganerna verkligen känner för sin klubb så hoppas jag att dom tar sitt ansvar och flyttar bråken bort från arenorna igen. Låt alla känna sig trygga med att titta på sitt favoritlag! Bråka med dom som vill bråka, och gör det någon helt annanstans!

Oron för huliganbråk inför derby (SvD)
AIK-supportrar struntar i eldförbud (DN)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar