2007-05-02

Sossarna, hycklarna

När (s) visar upp sin skuggbudget idag vill dom inte veta av något borttagande av förmögenhetsskatten. Annat ljud var det i skällan för inte alls länge sen. När Nuder själv var finansminister ville han ta bort förmögenhetsskatten. Mathias Sundin skriver mer om det.

Sossarna vill istället satsa pengar på psykiatri, ett hett ämne där populismen lyser igenom, kvalificerad arbetsmarknadsutbildning och kortare yrkesinriktade utbildningar för ungdomar. Det senare är ganska märkligt. Dom tar först bort alla yrkesinriktade gymnasielinjer och tvingar alla att bli teoretiker. Sen får vi gå en ytterligare utbildning för att t.ex. lära oss snickra. Och i det första fallet, om psykiatrin, kan vi minnas att det var sossarna som i princip avskaffade psykvården för inte så länge sen.

Som grädde på moset vill man också stoppa HIV i Afrika.

S-nej till slopad förmögenhetsskatt (SvD)
S presenterar sin skuggbudget (DN)

Uppdaterat 16:59:
Inte alls oväntat sågas sossebudgeten ordentligt av Anders Borg.

"Skuggbudget utan förnyelse" (DN)

2 kommentarer:

  1. Arbetare och arbetslösa är de uppenbara förlorarna i S skuggbudget. Vilka är vinnarna?

    SvaraRadera
  2. jag förstår inte detta med vad det skulle vara för fel attt gå yrkesinriktigat på gymnasiet. Jag gjorde det och två år var mer än nog när jag var i den åldern. jag ville tjäna pengar, flytta hemifrån och resa och inte plugga.

    Skulle aldrig pallat läsa tre år på gymnasiet och jag ångrar aldrig att ajag fick ett yrke tidigt...

    SvaraRadera